Briose cu masline si ceapa verde

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 28 Noi 2013 | 13876 vizualizari

 

reteta luata din click pofta buna

 

INGREDIENTE

  • 280 g faina
  • 200 ml lapte
  • 100 g masline feliate
  • 100 g cascaval
  • 2 cepe verzi
  • 2 oua
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • sare.piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu masline si ceapa verde:

Galbenusurile se separa de albusuri.Galbenusurile se amesteca cu uleiul,laptele,iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

In compozitia de galbenusuri se pune cascavalul ras,maslinele taiate marunt si ceapa verde taiata feliute subtiri.

Se adauga si faina amestecata cu praful de copt in ploaie.

La sfarsit se adauga si albusurile batute spuma,sare si piper.

Se amesteca toata compozitia bine.

Formele de briose se ung cu ulei,se pune cu o lingura din compozitia de aluat,se umple o treime din volumul lor.

Deasupra se presara cascaval ras.

Se baga in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 25-35 minute.

TIPS-URI

1

Se servesc atat calde cat si reci.

2

Se pot servi cu smantana

3

Ies 9 briose din cantitatea de mai sus

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu masline si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu spanac si cascaval